Loopbaanbegeleiding

‘Ik zou graag ander werk willen doen’ Loopbaanbegeleiding
Het werkende leven is een leerproces. Onderweg komt u van alles tegen, de omstandigheden veranderen en zelf verandert u ook. Keuzes die u eerder heeft gemaakt voldoen daardoor soms niet meer. U vraagt zich af wat vind ik nu echt leuk om te doen? welke kwaliteiten heb ik? hoe kan ik die gebruiken in een baan? zijn er vaardigheden die ik kan verbeteren om meer succes te hebben?

Loopbaanbegeleiding geeft u meer inzicht in uzelf, mede gebaseerd op de ervaringen die u al heeft opgedaan. Hierdoor bent u uiteindelijk in staat om weloverwogen keuzes te maken over hoe nu verder. U kunt kiezen uit verschillende vormen van loopbaanbegeleiding:

  • Loopbaanonderzoek waarin u onderzoekt wat u wilt, wat u kunt en wat passende loopbaanstappen voor u zijn.
  • Een diepgaander loopbaantraject waarin u begeleid wordt in het verdiepen van uw zelfinzicht en in het proces van loopbaankeuzes maken.
  • Zelfonderzoek (ZKM) waarin u uw functioneren, in werk en privé, grondig onder de loep neemt.

Gratis loopbaanbegeleiding via subsidieregeling Ontwikkeladvies 45+

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling “Ontwikkeladvies voor 45+-ers” opengesteld.  De subsidieregeling is bestemd voor werknemers, ambtenaren of zelfstandigen zonder personeel van 45 jaar of ouder, die voor gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam zijn.

De regeling is in het leven geroepen om (op eigen initiatief en zonder tussenkomst van een eventuele werkgever) aan de slag te  gaan met vragen als: hoe kan ik mijn werk gezond blijven doen? Zijn er andere mogelijkheden qua werk voor mij? bestaat mijn werk in de huidige vorm nog wel over een aantal jaren? Het ontwikkeladvies biedt de kans om over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Je kunt zelf bepalen van welke loopbaanadviseur je een ontwikkeladvies krijgt. Een handige ingang zijn de beroepsregisters van de beroepsverenigingen van loopbaanadviseurs. (bv: www.noloc.nl/deelnemers-ontwikkeladvies, NIP-register A&O psychologen, NOBCO etc.) Bekijk ook: https://www.hoewerktnederland.nl/persoonlijk-ontwikkeladvies. Ik ben als loopbaanbegeleider ook aangesloten bij het ontwikkel-/loopbaanadvies 45-plus.

Een ontwikkeladvies bestaat uit een kennismaking, een aantal verdiepende gesprekken, diverse psychologische vragenlijsten en reflectie-opdrachten. Aan bod komen je huidige situatie, vragen/zorgen over de werktoekomst, kwaliteiten, kansen en mogelijkheden. Naar aanleiding van de resultaten stel je samen met de loopbaanadviseur een ontwikkelplan op.

De begeleiding is gratis, maar wacht niet te lang want deze mogelijkheid is beschikbaar zo lang er subsidiegeld is.

Meer informatie en/of aanmelden: info@marjanhogenesch.nl .