Over Marjan Hogen Esch

DSC06106Ervaren, geïnteresseerd, doelgericht en mild

Het beste loopbaanadvies dat ik zelf ooit kreeg was: durf eens een pad in te slaan waarop je verdwaalt. Ik heb daarvan geleerd dat de goede of de foute keuze niet bestaat. Door stappen te zetten leer je nieuwe dingen en bied je jezelf de kans om te groeien. Daar gaat het om!

Later las ik de uitspraak van de Deense filosoof Kierkegaard: “durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen”. In 2012 heb ik een nieuwe stap gezet in mijn loopbaan: na ruim 15 jaren loondienst heb ik het aangedurfd om te starten met mijn eigen onderneming.

Ik ben afgestudeerd als Arbeids- en Organisatie Psycholoog en sinds 1996 werkzaam in het veld van studie-/beroepskeuze-, loopbaan- en selectiepsychologie. Vanaf 2006 werk ik ook binnen het werkveld van arbeid en gezondheid. Ik heb van 2009 tot 2011 Klinische Psychologie gestudeerd en heb me in de loop der jaren bijgeschoold in diverse methodieken op het gebied van psychologisch onderzoek en begeleiding.

Als beginnend psycholoog was ik geraakt door het vertrouwen dat mensen mij schonken. Ik ervoer en ervaar dat nog steeds als een groot goed. Integriteit en professionaliteit vind ik daarom heel belangrijk. Ik hou van een persoonlijke benadering waarin u (of jij) centraal staat.